(Vendor) Due Diligence

AANKOOP

Due diligence (DD) is een boekenonderzoek dat relevant is bij de aankoop of verkoop van een onderneming. Als mogelijke koper heeft u in beginsel een onderzoeksplicht bij de aankoop van een onderneming. De verkoper dient u als koper in de gelegenheid te stellen om due diligence uit te zoeken. Dit onderzoek mag niet worden onderschat en is specialistenwerk.

Bij HLG corporate finance zijn wij gespecialiseerd in een financieel- en een fiscaalboekenonderzoek. Daarnaast werken wij samen met specialisten op onderdelen als: HR, juridisch, technisch, IT, commercieel en milieu. Zo faciliteren en zorgen wij voor een compleet boekenonderzoek op alle gewenste onderdelen.

VERKOOP

Overweegt u uw bedrijf te verkopen? Dan kan HLG corporate finance daaraan voorafgaand een onafhankelijk vendor due diligence voor u uitvoeren. Hiermee bent u als verkoper voorbereid op mogelijke hindernissen in het traject van transactie, hoe die op te vangen en oplossen, én heeft u inzicht in eventuele verrassingen. U bent deze namelijk voor.

×
Show
HLG Corporate Finance | Bel ons!
HLG Corporate Finance | Mail ons!